Manon in de spotlight 💡

Met wie hebben we het genoegen?

Bij KPI Solutions vinden we het niet alleen belangrijk dat vaste collega’s zich blijven ontwikkelen, we investeren ook graag in onze toekomstige collega’s. Daarom bieden we studenten van verschillende opleidingen de kans om hun meewerk- of afstudeerstage binnen KPI Solutions af te ronden. Zo boden we deze kans ook aan Manon Leijser, 4e jaars ICT-student aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sinds september volgt zij haar meewerkstage op onze data engineering afdeling. We gingen het gesprek met Manon aan om erachter te komen hoe zij deze periode ervaart, en wat zij zoal doet op een stagedag. 

''Er zijn veel jonge mensen, het is gezellig op de vloer maar er wordt ondertussen ook hard gewerkt. Ik voel me hier goed thuis!''

Vertel eens Manon, hoe ben je in de ICT terecht gekomen?

‘’Ik ben redelijk technisch ingesteld en heb veel geduld om iets uit te zoeken. Dus het leek me leuk om te kunnen programmeren. Je bent dan toch bezig met een soort puzzel bezig die je telkens oplost. Daarom heb ik tijdens mijn studie voor de richting data gekozen, omdat je daarin veel kunt doen. Je kunt in principe overal werken. Van overheidsinstellingen tot commerciële bedrijven en van zorg tot een ‘echt’ IT-bedrijf. Dat vind ik wel aantrekkelijk!’’ vertelt Manon.

Echt passie voor je vak, superleuk om te horen! Hoe ben je dan bij KPI Solutions terecht gekomen?

‘’Eigenlijk heel simpel door te Googlen op ‘stage data Nijmegen’ en toen kwam KPI al naar boven. Haha’’

Dat klinkt als een goede en efficiënte start van je stageperiode. Hoe bevalt de stage tot nu toe bij KPI? Is het een fijne cultuur om in te leren en werken?

‘’Absoluut! Er zijn veel jonge mensen, het is gezellig op de vloer maar er wordt ondertussen ook hard gewerkt. We lopen (als het droog is) altijd een lekker rondje door de stad in de pauze en er wordt veel ondernomen door collega’s onderling. Ik voel me hier goed thuis!’’

Nu weten we meer over jouw studie en hoe je bij KPI terecht bent gekomen. Maar we willen jou ook beter leren kennen natuurlijk. Hoe zou jij Manon in drie woorden omschrijven? 😉

‘’Haha, daar moet ik even over nadenken’’ zegt Manon. ‘’Ik denk dat ik dan voor geduldig, sportief en positief ga’’. Eigenschappen die de afgelopen tijd goed van pas zijn gekomen. Want werken op de data engineering afdeling vraagt soms een hoop geduld en positiviteit, omdat je de ‘puzzel’ niet altijd in één keer kunt oplossen. Des te belangrijker is goede begeleiding tijdens de stageperiode. Op de vraag hoe Manon deze ervaart antwoord ze: ‘’De begeleiding is fijn! Tim is mijn hoofdbegeleider, maar de rest van het team staat ook altijd klaar om me te helpen wanneer ik dat nodig heb. Ik mag ze continu vragen stellen, geen moeilijk gedoe met afspraken inplannen. Heel erg fijn! Daarnaast bieden ze me ook genoeg mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Dat is toch een reden waarom je stage loopt natuurlijk. Ik mag zelf uit meerdere opties kiezen wat ik graag wil doen. Dat kan een project zijn wat je alleen oppakt, of ik kan samen met een andere stagiair(e) een groter project oppakken’’

''Ik heb inmiddels meerdere connectoren mogen ontwikkelen welke ook al ingezet zijn bij klanten. Dit vind ik heel erg tof en waardevol!’’

Leuk dat je uit meerdere opdrachten kunt kiezen! Waar ligt jouw focus nu met name op?

‘’Ik focus met name op het ontwikkelen van nieuwe connectoren. Dat betekent dat ik veel met API’s werk en veel van mijn werkzaamheden in Python uitvoer. Ik zal je de technische details besparen, haha’’.

De werkzaamheden op de data engineering afdeling zijn soms best een puzzel! Hoe kom je tot rust na een drukke stagedag?

‘’Ik kijk graag naar series op Videoland of Netflix of luister graag muziek. Daarnaast ben ik actief bij onze ICT-studievereniging waar ik in twee commissies zit (activiteiten- en de reiscommissie). Hier ga ik wekelijks naar vergaderingen. Als ik nog wat tijd over heb vind ik het fijn om te sporten. Ik ga dan lekker hardlopen of paardrijden’’.

Successen, blunders en uitdagingen!

Binnen ieder bedrijf komen ze voor, en ook tijdens je stageperiode horen successen, blunders en uitdagingen erbij. Je bent immers onderdeel van het team! Dus, vertel eens Manon – heb jij al een blunder op de werkvloer mogen ervaren?

‘’Hahaha, nou en of! Tijdens mijn eerste dagen, toen ik deelnam aan het traineeship, heb ik per ongeluk data verwijderd. Je mocht alleen zogenoemde ‘views’ maken zodat je de data niet bewerkt, maar dat had ik per ongeluk wel gedaan. Oeps. Gelukkig ging het in dit geval om demodata en kon collega Jasper deze alsnog herstellen. Eind goed, al goed’’. 

Haha, daar zul je vast even van geschrokken zijn! Dan gaan we maar snel door naar de successen 😉 Heb je die al mogen vieren?

‘’Jazeker! Ik heb inmiddels meerdere connectoren mogen ontwikkelen welke ook al ingezet zijn bij klanten. Dit vind ik heel erg tof en waardevol!’’

Last but not least, de KPI Ranking. Welk cijfer zou jij aan je stageperiode bij KPI willen geven Manon?

In de KPI ranking geven collega’s een score aan het werken bij KPI Solutions op een schaal van 1 tot 10, waarbij 10 helemaal fantastisch is. 

Manon beoordeelde haar stage met een dikke 8! 🥳

8/10

Onze andere collega's ook alvast ontmoeten?

Bekijk al onze knappe koppen.

Keep in touch

Mis geen enkele vacature meer. Meld je aan voor onze Job Alert en krijg als eerste een e-mail bij nieuwe vacatures!