Joep in de spotlight 💡

Met wie hebben we het genoegen?

Slimmer, sneller én leuker werken is wel aan onze automatiseringsconsultant Joep besteed. Door de inzet van verschillende tools werkt hij dagelijks onder andere aan het weg automatiseren van repeterende bedrijfsprocessen en het efficiënter inrichten hiervan. Hierdoor besparen klanten van KPI Solutions veel tijd, die ze kunnen gebruiken voor andere werkzaamheden. We gingen het gesprek met Joep aan om meer te weten te komen over Joep en natuurlijk zijn ervaring bij KPI Solutions 😉

En om, net als bij het interview met Raisa, efficiënt van start te gaan vroegen we Joep zichzelf te omschrijven in drie woorden.

Dus vertel eens, Joep?

‘’Haha, klein, clown en koud’’ Drie woorden die er vol overtuiging uitkomen maar de nodige toelichting nodig hebben voor mensen die Joep (nog) niet zo goed kennen. Joep is onze kleinste collega binnen KPI Solutions, en dat vindt Joep zelf nogal grappig. ‘Clown’ is dan ook typerend voor Joep, want met zijn humor is het nooit saai op kantoor 😄 Joep is namelijk altijd in voor een lolletje en (bijna) nooit chagrijnig, tenzij hij het koud heeft. Dan gaat de verwarming op 25 graden zodat Joep lekker kan werken.

Hoe ben je bij KPI Solutions terecht gekomen?

‘’Voordat ik hier startte heb ik eerst als data manager, in een onderzoekgroep bij de radiologie afdeling, van een academisch ziekenhuis gewerkt. Daar werkte ik met name veel aan het maken van scripts voor het controleren, verplaatsen en voorbereiden van data. Dit was data verkregen uit medische beeldvorming gemaakt tijdens onderzoeken zoals bijvoorbeeld CT- en MRI-scans. Deze werden vervolgens door onderzoekers gebruikt in machine learning algoritmen om afwijkingen zoals tumoren en cysten te detecteren. Qua techniek super interessant, maar soms duurde het erg lang voordat werkzaamheden werkelijk in gebruik genomen werden of een bijdrage leverden. Daarmee miste ik een stukje toepassing en voldoening. Daarom ben ik verder gaan zoeken en op die manier ben ik bij KPI Solutions terecht gekozen’’.

Wat een switch! Van de academische ziekenhuiswereld naar een commercieel bedrijf. Waarom heb je KPI Solutions het ‘’ja-woord’’ gegeven?

‘’Het sloot inhoudelijk precies aan bij mijn wensen. Daarnaast sprak de bedrijfscultuur mij ook enorm aan. Er zijn veel jonge mensen en de doorpak-mentaliteit van het team past goed bij me. We zijn tot op heden een goede match’’.

Automatiseringsconsultant… Niet iets waar je direct aan denkt als je op de middelbare school zit. Wat wilde jij vroeger worden?

‘’Haha, vroeger wilde ik graag uitvinder worden!’’ Niet slecht uitgepakt vinden wij als je naar Joep zijn werkzaamheden kijkt 😉 ‘’In mijn studie stond wiskunde, programmeren, het werken met data en logisch nadenken altijd al op de voorgrond. Dit kan eigenlijk in bijna elke sector/op elk onderwerp gebruikt worden. Ik wist dus al gauw dat ik deze richting op wilde, omdat ik dit het leukst vond. Via mijn vorige baan is dat ook werkelijkheid geworden’’.

Automatiseringsconsultant is leuk, maar als je nu één dag zou mogen ruilen met iedereen ter wereld van leven en werk, wie zou dat dan zijn?

‘’Met Frenkie de Jong! Een lekker balletje trappen onder de Spaanse zon kan ik geen nee tegen zeggen’’.

Sssssssst!

Bij KPI Solutions heb je de mogelijkheid om flexibel te werken. Dit betekent dat je lekker vroeg kunt beginnen met werken, of dat je wat later opstart. We vroegen aan Joep hoe hij zijn werkdag het liefst begint. Zijn antwoord? ‘’Dat iedereen zijn mond houdt, hahaha. Ik ben geen ochtendmens, dus ik start ’s ochtends liever eerst rustig op’’.

Succes, blunders en uitdagingen!

Ook dat hoort bij het werk. Dat kan leuk zijn, of juist minder. We vroegen Joep of hij de afgelopen jaren blunders heeft mogen meemaken. Zijn antwoord? ‘’Ja, maar alleen van anderen’’ Om toch nog een succes uit deze vraag te halen, vroegen we Joep naar zijn successen op de werkvloer 😉 en deze heeft Joep gelukkig wél zelf mogen meemaken. Zijn succes? Automatiseren! ‘’In mijn begintijd bij KPI heb ik een Python script mogen maken met een user interface voor het (semi-)automatisch aanmaken van connectoren. Dit bespaart tot op de dag van vandaag een hoop handmatig werk en geeft mij enorm veel voldoening’’.

Groene vingers

Naast het feit dat we Joep natuurlijk graag zien op kantoor, geniet hij zo nu en dan ook van zijn vrije tijd. En omdat er meer in het leven is dan processen automatiseren, zijn we benieuwd waarmee Joep zich in zijn vrije bezig houdt. Dus vertel eens Joep, wat doe je zoal?

‘’Nadat ik na mijn werkdag mijn werktas zo snel mogelijk heb ingepakt (geintje natuurlijk) vind ik het fijn om te sporten! Ik zaalvoetbal en loop met enige regelmaat hard. Daarnaast gebruik ik graag mijn groene vingers in onze moestuin of speel ik spelletjes met vrienden’’.

Inmiddels werk je al enkele jaren bij KPI. Hoe bevalt het?

‘’Het bevalt goed! Ik krijg de ruimte om mijzelf, maar ook nieuwe producten (verder) te ontwikkelen in een leuk team. Dat is prettig! Doordat we in teams werken is er een aantal mensen met wie je nog net wat meer samenwerkt en die je daardoor, en zeker ook door de teamuitjes, nog net wat beter kent. Dit schept een band en dat maakt dan ook het werk zelf weer wat prettiger’’. 

Wat zou je potentiële nieuwe KPI’ers willen vertellen over onze cultuur en de belangrijkste eigenschappen als KPI’er?

‘’Voor mensen die waarde hechten aan een informele en sociale werksfeer zit je wat dat betreft goed bij KPI. Het kan soms wel een beetje chaotisch zijn 😉 Ik denk dat het voor nieuwe KPI’ers van belang is dat ze open staan voor verandering, want we zijn natuurlijk aan het groeien en dat vraagt soms om verandering. Daarnaast is het belangrijk dat nieuwe KPI’ers leergierig zijn om ons vakgebied eigen te maken’’.

Onze andere collega's ook alvast ontmoeten?

Bekijk al onze knappe koppen.

Keep in touch

Mis geen enkele vacature meer. Meld je aan voor onze Job Alert en krijg als eerste een e-mail bij nieuwe vacatures!