Tim in de spotlight 💡

Met wie hebben we het genoegen?

Hoe ben je bij KPI Solutions terecht gekomen?

Voor mijn studie HBO-ICT was ik op zoek naar een meewerk stage. Na goed nadenken welke richting ik op wilde, heb ik besloten om voor de Business Intelligence kant te gaan. Dat leek me enorm interessant en uitdagend. Op het grote web ben ik vervolgens gaan zoeken naar Business Intelligence bedrijven uit de regio en daar kwam ik KPI Solutions tegen. Ik besloot de website door te lezen en vond het zelf een match! Toen heb ik direct gesolliciteerd en nu zit ik hier… 😉.

Wat doe je precies tijdens je stage?

Ik ben ‘Business Intelligence Stagiair’. Dit betekent dat ik bij de Business Intelligence Specialisten stageloop en met hen meewerk. Doordat mijn stage een meewerkstage betreft kan ik mijzelf volledig inzetten. Op dit moment voer ik dan ook, onder begeleiding, verschillende taken uit voor klanten en neem ik deel aan meetings met klanten, waarbij ik veel leer van collega’s die al langer in het vak zitten. Hierbij merk ik op dat er weldegelijk verschillen zitten tussen de theorie zoals behandeld op school en de uitvoering aan de praktijkkant. Dat is natuurlijk leuk om te ervaren en ik zie dit dan ook als leermomenten, omdat ik later vanuit beide perspectieven een goede oplossing kan bedenken. Zo biedt mijn opleiding dus een goede basis en vul ik dat op dit moment aan met erg waardevolle praktijkervaring!

Daar wordt je zichtbaar enthousiast van!

Ik vind het enorm leuk om iets te kunnen doen voor een ander. Vaak hebben klanten een probleem of frustratie en kunnen deze niet zelf niet oplossen. Doordat wij als Business Intelligence Specialisten dan een oplossing kunnen bedenken welke de klant verder kan helpen, geeft enorm veel voldoening! We creëren iets unieks dat de klant echt verder helpt en waarde toevoegt voor het bedrijf waar ze voor werken. Dat doen we natuurlijk samen en dat is goed merkbaar bij KPI Solutions. Vanaf het eerste moment dat ik hier binnenkwam is de sfeer heel erg goed. Iedereen is heel erg open, en geeft je als stagiaire ook het gevoel dat je écht onderdeel bent van het team. Ik mag op ieder moment dingen vragen aan iedereen en mensen willen je altijd helpen. Als stagiaire ben ik ook onderdeel van een team binnen KPI Solutions, waarin ook mijn stagebegeleider zit, en daar hebben we op vaste momenten verschillende types overleg mee. Daarnaast kan ik ook mijn eigen ideeën voorleggen, wat heel erg leuk is. Er wordt echt naar je geluisterd.

Hoe zie je de toekomst van Business Intelligence voor je?

Groots! Ik denk dat business intelligence een markt is waarin veel toekomst zit. Wat ik nu in deze paar maanden al heb gemerkt is dat de vraag alsmaar toeneemt van bedrijven. Dus dat is positief! Ik denk ook dat het KPI Solutions steeds meer in staat gaat stellen om echt te kunnen adviseren over belangrijke factoren voor bedrijven om op te kunnen sturen. Pas door kritisch te kijken naar een rapportage voordat deze ontwikkeld is en vooral nadat deze ontwikkeld is, kun je als bedrijf echt data-gedreven te werk gaan. En dat zal alleen maar toe gaan nemen, want het wordt steeds belangrijker voor bedrijven om waardevolle inzichten te creëren middels business intelligence. Dus ik heb ook een goed profiel gekozen, haha… Baangarantie!

 

Ook stage lopen bij KPI Solutions?

Laten we een bakje koffie drinken! ☕

Keep in touch

Mis geen enkele vacature meer. Meld je aan voor onze Job Alert en krijg als eerste een e-mail bij nieuwe vacatures!