Opleidingsniveau
HBO/WO
Aantal uren
36-40 uur
Startdatum
3 juni 2024
Sluitingsdatum
Doorlopend
Snel navigeren naar...
Deel vacature

Vacature BI Consultant bij KPI Solutions

Als Business Intelligence consultant ben je samen met je collega’s de drijvende kracht achter KPI Solutions. Samen met je team ben je van begin tot eindverantwoordelijk voor het transformeren van klanten naar datagedreven ondernemingen. Aan de voorkant betekent dit klanten adviseren bij het signaleren, formuleren en prioriteren van waarde-creërende BI-oplossingen die aansluiten op de strategie van de organisatie. Ook de realisatie van BI-oplossingen verzorg je met je team, waarbij je hoogstaande en innovatieve dashboards in Power BI tot leven brengt. Klanten variëren van jonge, groeiende ondernemingen tot internationale corporaties. Je werk als BI consultant is dus zeer divers en uitdagend.

Wie ben jij?

Natuurlijk ben je een enthousiaste (young) professional die op zoek is naar een toffe werkplek voor 40 uur in de week. Verder vinden we het prettig als je:

Wie zijn wij?

Wij zijn KPI Solutions; een jonge scale-up vol ambities. Er heerst een informele sfeer waarbij er veel ruimte is voor humor, nieuwe initiatieven en (persoonlijke) ontwikkeling. Omdat werken ook leuk moet zijn.

Wij zijn gestart in 2016 en gevestigd in het centrum van Nijmegen én Utrecht waar wij nog iedere dag groeien. Momenteel zijn we met meer dan 50 professionals en werken we samen aan steeds meer gave, nieuwe en uitdagende projecten. Hierbij proberen we zoveel mogelijk de agile filosofie te omarmen.

Dagelijks helpen onze professionals ambitieuze klanten verder met het overwinnen van hun uitdagingen. Inmiddels zijn we ook uitgegroeid tot vaste strategische- en ontwikkelpartner van diverse bedrijven binnen heel Nederland, maken we apps, geven we trainingen en richten we datawarehouses in.

Samen werken we iedere dag met veel passie en enthousiasme aan één missie: organisaties verder brengen met behulp van data.

KPI Solutions Nijmegen
Wat bieden wij jou?

Voordat je start in je functie van BI consultant zullen we je tijdens je inwerkperiode helpen jezelf volledig te ontwikkelen als BI consultant zodat je verder kunt groeien en kunt shinen in de rol als BI consultant!

Daarnaast bieden wij jou natuurlijk een gezellige werkplek waar je veel ervaring op kunt doen. Je krijgt je eigen laptop en draait vanaf dag 1 volledig mee. Als KPI’er:

Een kijkje in een week van een BI Consultant

Om je een kijkje in de week van een BI consultant te geven, geven we je hieronder graag een impressie van een week uit het werk van een BI consultant.

Het weekend is voorbij, tijd om weer aan de slag te gaan. Met een kop koffie start je rustig op, en bekijk je je inbox. Je beantwoordt wat mailtjes en werkt Teams berichten van je collega’s weg. Om 08:50 staat er een standup gepland met je team. Hierin bespreek je wat iedereen deze sprint gaat doen, waar je tegenaan denkt te gaan lopen en hoe je elkaar kunt helpen. Daarna begin je met één van de projecten van je team. Vandaag is dat het helpen van een internationaal productiebedrijf bij het verkrijgen van inzicht in hun productiviteit en normen als middel om duurzame productiemiddelen efficiënter in te zetten en daarmee groei op te vangen. Je teamgenoot die met de klant tot deze oplossing is gekomen licht de casus nog eens kort toe en in de KPI kennisbank vind je een vergelijkbare casus uit het verleden. Met deze kennis onder de arm ga je een eerste concept dashboard maken in Power BI. De data hiervoor is door je data engineer collega’s reeds klaargezet in de datawarehouse. Wel zo makkelijk!

Gisteren ben je gestart met de uitvoer van een nieuw dashboard. Vandaag werk je daar aan verder. Je verzamelt de nieuw opgevraagde data en gaat verder met het uitbouwen van het datamodel. Je legt relaties tussen verschillende tabellen, zodat deze later samen gebruikt kunnen worden in de rapportage. Om de dag te breken loop je in de pauze een rondje met je collega’s door het prachtige centrum van Nijmegen.

Deze maand werk je op woensdagen op locatie! Je neemt de bedrijfsauto mee en rijdt naar Rotterdam. Hier werk je de hele dag samen met de klant, ditmaal een snelgroeiend e-commerce bedrijf. Naast dat je de klant helpt bij realisatie van reeds overeengekomen Power BI-inzichten en uitleg geeft over het gebruik daarvan, staat er ook een vervolgworkshop gepland met het management van de klant. Daar ga je vanuit adviserende rol de dialoog aan om de volgende stap in de transformatie tot datagedreven onderneming te signaleren en te formuleren. Omdat je de juiste vragen stelt, proactief meedenkt en snel kunt schakelen, is de klant overtuigd van de volgende stap en plan je deze in. Weer een succes voor je team! Aan het eind van de dag sluit je af met een voldaan gevoel, en reis je weer af naar Nijmegen.

Vandaag begin je wat eerder omdat je om 16:00 graag gaat sporten. Deze ochtend heb je wat tijd gepland om aan je ‘passion project’ te besteden. In dit geval een voorstel voor uitbereiding van KPI’s bestaande dienstverlening, maar het had net zo goed een nieuwe applicatie, machine-learning toepassing of boek over consultancy-skills kunnen zijn. Zo nu en dan onderbreken teamgenoten je met inhoudelijke vragen over de werkzaamheden die zij deze sprint op zich hebben genomen.

’s Middags heb je een online meeting met een investeerder die stakeholders graag proactief van informatie wilt voorzien. Het is aan jou om te achterhalen waarom en te adviseren hoe business intelligence daarin de beste rol kan spelen. Je verzamelt voldoende informatie, stemt actiepunten af en plant een vervolgafspraak en analysetaak in. Einde middag nog een kort telefoontje met de controller van een zonnepaneelleverancier om wat laatste aanpassingen aan een rapport af te stemmen en de dag zit er alweer op.     

Het is alweer vrijdag… de week vliegt voorbij! De dag begint met een team meeting. Hierin bespreek je hoe afgelopen week is gegaan en welke voortgang je hebt geboekt. Voor de middag ga je nog even verder met het productierapport, waarbij het tijd is om de normdata te visualiseren. Nu komt de data écht tot leven. Hierbij maak je gebruik van de digitaal beschikbare datavisualisatie lessen vanuit het traineeship.

In de middag werk je nog even snel wat mailtjes weg en is het tijd voor teamvertegenwoordigersoverleg. Deze rotatie schuif jij aan als afgevaardigde van je team. Elk team geeft een korte update van haar werkzaamheden, waarna je gaat sparren met collega’s en het management over diverse onderwerpen binnen KPI. Opvolgend staat er een kennissessie gepland. Hierin worden verschillende updates, functionaliteiten en projecten uitgelicht. Rond 16:00 beginnen er biertjes te verschijnen, maar nadat de kennissessie formeel is afgerond, begint de vrijdagmiddagborrel pas écht. Deze week wel vroeg naar huis..?

Enthousiast? Solliciteer direct!

Keep in touch

Mis geen enkele vacature meer. Meld je aan voor onze Job Alert en krijg als eerste een e-mail bij nieuwe vacatures!