Daniël in de spotlight 💡

Met wie hebben we het genoegen?

Hoe ben je bij KPI Solutions terecht gekomen?

Ik heb een Traineeship gevolgd in Financial Data Analytics. Helaas bood dit niet de uitkomst die ik voor ogen had. Als gevolg daarvan ben ik zelf gaan zoeken en via een ex-collega bij KPI Solutions gekomen. Ik ben toen begonnen op onze Supportafdeling en dat is wat mij betreft de ideale kweekvijver om het functioneren van de gehele organisatie beter te begrijpen. Je bent verantwoordelijk voor het oplossen van specifieke vraagstukken vanuit onze klanten en bent constant in contact met de collega’s en de contactpersoon bij onze klant. Dat heeft er echt voor gezorgd dat ik de vertaalslag naar het ontwikkelen van rapportages gemakkelijker kon maken. De fundering die deze rol me heeft gegeven heeft ervoor gezorgd dat de stap naar Business Intelligence Specialist gemakkelijk te maken was, de rol waar ik initieel voor aangenomen ben.

Is dat dan ook je huidige functie binnen de organisatie?

Nee! Mijn officiële functie is Business Developer, in deze functie ben ik aanspreekpunt voor bedrijven die interesse hebben in onze dienstverlening. Tijdens mijn dagen op onze supportafdeling merkte ik op dat het vele klantencontact me erg goed beviel, dus op die manier ben ik naar deze rol toegegroeid. Het geeft denk ik ook aan dat bij KPI Solutions niks in beton gegoten is en je echt de vrijheid hebt om te doen waar je energie van krijgt.

In mijn rol voer ik de eerste gesprekken met potentiële klanten om te zien of we door middel van onze dienstverlening een passende oplossing kunnen bieden. Ook ben ik veelal in gesprek met contactpersonen binnen ons huidige klantenbestand om te zien of we naast onze reeds ontwikkelde oplossingen op andere wijze waarde kunnen toevoegen.

Naast mijn commerciële activiteiten ben ik ook teamvertegenwoordiger voor het team waar ik onderdeel van ben. We werken bij KPI Solutions in verschillende teams en zorgen er binnen die teams voor dat we onze klanten van de diensten voorzien die ze verdienen. Als teamvertegenwoordiger ben ik aanspreekpunt voor mijn collega’s binnen dit team en maak ik de vertaalslag naar het management. Het is natuurlijk mogelijk om binnen onze organisatie zelf zaken te ventileren naar het management, maar door wekelijks te overleggen met alle teamvertegenwoordigers weten we precies wat er speelt binnen de organisatie en kunnen we zaken die aandacht behoeven snel oppakken. Daarnaast ben ik ook medeverantwoordelijk geweest voor de implementatie van verschillende systemen binnen onze organisatie, waardoor ik een hoop kennis heb kunnen vergaren over de werking van deze systemen en het effect op de efficiëntie van het bedrijf. Groot voordeel is dat ik voor mijn commerciële activiteiten veel baat heb bij de kennis die ik heb opgedaan van de implementatie ons CRM-systeem en ik hier de vruchten van pluk tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden.

Wat geeft voldoening in je werk?

Ik krijg veel energie van het enthousiasme dat zowel mijn collega’s als onze eindklanten krijgen van de oplossingen die we ontwikkelen. We lossen daar natuurlijk vaak een complex probleem mee op en onze klanten maken vaak echt een efficiëntieslag, waardoor de reacties die we krijgen op onze oplossingen vaak erg positief zijn. Het geeft een goed gevoel als ik onze specialisten kan introduceren bij een klant met een gecompliceerd vraagstuk en constateer dat ze samen tot geweldige oplossingen komen! In mijn rol ben ik constant bezig met het verbinden van de juiste personen en als ik daarin slaag geeft dat voldoening.

Hoe denk je dat de markt waarin KPI Solutions zich begeeft zal ontwikkelen?

Ik denk dat we echt nog in de vooravond zitten van datagedreven werken. Uiteraard zijn er enkele voorbeelden van voorlopers op dit gebied, maar ik denk dat het merendeel van de bedrijven momenteel nog handmatig Exceldocumenten maakt, veel tijd kwijt is aan het verzamelen van de juiste data en deze data ook niet vanuit strategisch oogpunt analyseert. Bedrijven lijken toenemend meer de urgentie te voelen hier verandering in te brengen en dat zal er toe leiden dat de vraag naar betere, snellere en waardevollere data-inzichten toe zal nemen.

KPI Solutions heeft wat dat betreft een bijzondere positie, omdat we echt een kennisvoorsprong hebben op het gebied van Business Intelligence. Daarnaast zijn we ook volledig onafhankelijk en kunnen we klanten begeleiden in het gehele traject tussen dataontsluiting en het maken van rapportages. Door onze toenemende kennis van verschillende markten en rapportages die we in het verleden al ontwikkeld hebben, kunnen we bedrijven ook adviseren over het strategisch opstellen van KPI’s. Ik denk dat wij toenemend meer betrokken worden in de bedrijfsvoering van onze klanten en als strategisch partner aan tafel zitten om mee te denken over de groeiambitie.  

Kom werken bij KPI Solutions in hartje Nijmegen

Kopje koffie drinken met Daniël? ☕

Thee mag natuurlijk ook.

Keep in touch

Mis geen enkele vacature meer. Meld je aan voor onze Job Alert en krijg als eerste een e-mail bij nieuwe vacatures!